Virtuální sídlo v Plzni

Co je virtuální sídlo a komu se vyplatí?

Říká se, že virtuální sídlo využívají jen podvodníci, kteří se potřebují schovat. Výjimečně to tak být opravdu může, ale ve většině případů to neplatí.

Podobné názory vycházejí spíše z nepochopení. Existuje totiž nespočet lidí, kteří fyzickou kancelář skutečně nepotřebují. K ničemu by jim nebyla a za pronájem by jen vyhazovali peníze oknem. Kdo mezi ně patří?

Všichni, kdo…

  • Mohou pracovat z domova nebo coworkingu – programátoři, účetní, lektoři, školitelé, majitelé e-shopů.
  • Jsou neustále v terénu či u zákazníků – obchodníci, taxikáři, dopravci.
  • Chtějí minimalizovat své náklady při startu podnikání.
  • Mají trvalé bydliště na úřadě a ten po nich požaduje změnu z úřední adresy na jinou. A pozor, nejsou to jen lidé bez domova a podvodníci, jak si mnozí myslí – o tom ale více v jiném článku.

Virtuální sídlo pro firmy i podnikatele

Stejně jako je nutné, aby fyzické osoby měly trvalé místo pobytu, je důležité, aby firmy a podnikatelé měli své sídlo zapsané v obchodním, nebo živnostenském rejstříku. Jak už ale víme, ne každý fyzickou kancelář skutečně využije a proto existují virtuální sídla či virtuální kanceláře, které podnikatelům nabízí dostupnou a výhodnou alternativu.

Nájemce si tak pouze pronajímá adresu, kterou ovšem fyzicky nevyužívá. Podle nabídky poskytovatele virtuálního sídla pak firma s pronájmem získává i další služby jako přijímání a ukládání došlé korespondence a ostatních poštovních zásilek, případně další benefity.

Co je důležité o virtuálním sídle vědět? Nový občanský zákoník, § 136 (Sídlo), odstavec 1 říká: „Při ustavení právnické osoby se určí její sídlo. Nenaruší-li to klid a pořádek v domě, může být sídlo i v bytě.“ Zní to jednoduše, že ano? Ale má to také jeden háček – ne vždy je to možné:

  • Nemůžete mít sídlo v bytě (jde-li o byt družstevní, městský, státní apod.).
  • Ani v případě, kdy bydlíte v nájmu a majitel vám sídlo v bytě nepovolil.
  • Nebo jste student, který rozjíždí skvělý projekt a rodiče mají obavy.
  • Případně si sami nechcete umístit sídlo do vlastního bytu.

 A nakonec si přece většina z  nás v době Covid-19 vyzkoušela že kamenná kancelář není nezbytností – virtuální sídlo v kombinaci s Home office je přeci velice dostačující a pohodlné řešení.

V případě zájmu nás neváhejte kontaktovat :  774 910 910 nebo veškeré informace najdete na:  www.kanclza500.cz

Sdílejte

Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on print
Tisk